Vissoep met kerrie (1 portie)

Ingrediënten
- 1 theelepel koolzaadolie
- 1 appel
- 1 halve ui
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 3 dl witte wijn of groentebouillon
- 1 pakje kokosmelk
- 200 gram visfilet
- 1 eetlepel sesamzaad, niet geroosterd
- 1 theelepel kervel

Bereidingswijze
Snij de visfilet in dikke plakken. Was de appel en schil de ui, en snij ze in plakjes. Bak de plakjes appel en ui in olie. Voeg het kerriepoeder toe en laat dat kort meebakken. Blus het geheel af met witte wijn of groentebouillon en laat het 10 minuten koken. Voeg daarna de kokosmelk toe en laat het nog 5 minuten koken. Pureer de soep en verdun deze eventueel met water of bouillon. Voeg de vis toe, laat de soep kort koken en laat het daarna 2 minuten op een laag vuurtje staan. Breng op smaak met zout.

Schenk de soep in een kom en strooi er sesam en kervel over als garnering.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2009 - 2018 VP3 WEBSHOP | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel