Pizza Margherita (25 maaltijden)

Ingrediënten
- 12 maatlepels tarwemeel
- 10 maatlepels stabipan-broodmeel
- 1 zakje gist
- 1 theelepel suiker
- 8-9 dl lauwwarm water
- 1 theelepel strooikruidenmix

Voor het beleg
- 3 maatlepels tomatensoep
- 3 maatlepels champignonsoep
- 3 maatlepels frumo naturel
- 1 theelepel ruidenzout
- 1 handje verse basilicum
- ½ rode paprika
- tasbasco naar smaak

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een bakblik met bakpapier. Strooi het tarwemeel in een kom en los de gist op in een beetje lauwwarm water. Maak een kuiltje in het meel en leg daarin de opgeloste gist. Meng het deeg goed en voeg na circa 5 minuten het stabipan-broodmeel, de suiker,  kruiden en de rest van het water toe. Kneed het deeg stevig door en laat het dertig minuten rijzen. Rol het deeg uit op een licht ingevet bakblik (evt. bekleed met bakpapier) en laat het nogmaals 30 minuten rijzen. Bereid intussen het beleg.

Was de paprika en basilicum. Meng de tomatensoep met 2 dl water, basilicum, tabasco en kruiden met de staafmixer goed door elkaar. Voeg de champignonsoep en nog 2 dl water toe en meng het geheel circa 2 minuten met de staafmixer. Verdeel het mengsel over het deeg.

Meng vervolgens de frumo naturel met 2 dl water en verdeel dit over de pizza. Snijd de gewassen paprika in kleine blokjes en verdeel dit ook over het deeg.
Bak de pizza in de oven in 40 tot 60 minuten gaar en verdeel hem in 25 gelijke delen.

Handig: de pizza kan ingevroren worden. Zo kunt u de pizzamaaltijden over meerdere dagen verdelen. 

Tip: Het is aan te raden om telkens maaltijden voor 5 uur te maken. Zo hoeft u niet elk uur iets klaar te maken. U kunt bijvoorbeeld in plaats van één kop soep een liter soep maken. De porties kunt u invriezen of in een thermoskan meenemen, bijvoorbeeld naar het werk.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2009 - 2018 VP3 WEBSHOP | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel