Vis met kerrielinzen (2 porties)
Ingrediënten
- 120 gram linzen uit blik
- 1 eetlepel koolzaadolie
- 1 kleine, gesnipperde ui
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 300 gram kabeljauwfilet
- 1 dl witte wijn
- ¾ theelepel kaneel
- beetje cayennepeper snufje kruidnagelpoeder
- halve citroen
- zout en peper
Voor de kerriesaus
- 1 maatlepel kerriesoep
- 1 dl heet water
- beetje bouillon en kerriepoeder
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de visfilets in een ovenschaal.
Maak een marinade van citroensap, witte wijn en de kruiden en laat de
vis hierin 10 minuten staan. Laat de vis vervolgens 20 minuten garen in
de oven. Laat de linzen uitlekken in een zeef. Stoom de uien in de
koolzaadolie en voeg daar de kruiden en linzen aan toe. Daarna wat
water toevoegen en het geheel ongeveer 10 minuten laten sudderen.
Mix daarna de kerriesoep met het water. Breng het geheel op smaak met de kruiden. Verdeel de saus over het hoofdgerecht en serveer direct.