Gevulde tomaatjes (2 porties)

Ingrediënten
- 2 tomaten
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ gesnipperde ui
- ½ courgette in kleine dobbelsteentjes
- ¼ groene en rode peperoni, in kleine stukjes
- 5 champignons, in kleine stukjes
- ½ dl slankroom
- 50 gram geitenkaas, in kleine stukjes
- ½ bosje basilicum of fijngehakte oregano

Voor de saus:
- 1 dl zure room light
- 1 klontje boter
- beetje kruidenzout

gefulltetomateinternet.jpg  Bereidingswijze
  Snijd het kapje van de tomaten af en hol de tomaten helemaal uit - het
  vruchtvlees en de kapjes apart houden. Verhit de olie in een pan en
  voeg de ui, courgette, peperoni en champignons toe. Bak het geheel
  goed door en laat het ongeveer 7 minuten sudderen. Voeg nu de
  slankroom en de geitenkaas toe en breng het op smaak met peper,
  zout en basilicum.

Let op: houd 1 eetlepel van dit mengsel apart voor de saus!

Zet de uitgeholde tomaten in een ingevette ovenschaal. Strooi er een klein beetje kruidenzout over. Vul alle tomaten met het groentemengsel en zet het afgesneden kapje er weer bovenop. Bak de tomaten 15 minuten in de oven op 200°C. Neem voor de saus 1 eetlepel van het groentemengsel, samen met het vruchtvlees van de tomaten (zonder het harde kerntje) en de zure room. Pureer dit met de mixer. Doe het mengsel terug in de pan en laat het koken. Breng het op smaak met wat kruidenzout en voeg het klontje boter toe. Giet de saus over de tomaten.

© 2009 - 2024 VP3 / EPD-3 WEBSHOP | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel