Spaghetti met courgette en witte bonen (4 porties)
N.B. De bonen voor dit gerecht moeten een dag van tevoren geweekt worden in water.
Ingrediënten
- 160 gram spaghetti
- 2 knoflookteentjes
- 120 gram geweekte witte bonen
- 350 gram courgette
- 4 gedroogde tomaten
- 1 dl groentebouillon
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ bosje basilicum, gesneden
- beetje zout en peper
Bereidingswijze
Was de courgette en snij hem in plakken. Hak de knoflook fijn en snij de
gedroogde tomaten in kleine stukjes. Kook de spaghetti (al dente) volgens
de verpakking. Verhit intussen de olijfolie in een grote pan. Voeg de knoflook
toe en laat het kort aanbakken. Voeg daarna de witte bonen, courgette en
tomaat toe. Roer alles door en blus het af met de groentebouillon. Laat het
gerecht 5 minuten stoven.
Breng het geheel op smaak met zout, peper en basilicum, en mix het vervolgens door de spaghetti. Druppel tot slot nog twee eetlepels olijfolie over de spaghetti.