Hartige groentekoek (8 maaltijden)

Ingrediënten
- 4 maatlepels sojazemelen
- 2 maatlepels muesli naturel
- 3 maatlepels aardappelsoep
- 3 maatlepels tomatensoep
- seizoensgroente
- kruiden en specerijen (tijm, basilicum, peper)
- bouillonblokje

Voor het glazuur
- 1 dl water
- 1 maatlepel frumo naturel
- kruiden en specerijen (tijm, basilicum, peper)

spargelinternet.jpgBereidingswijze
Meng de zemelen, muesli, soep, frumo en specerijen in 3 tot 4 dl    water en kneed het geheel tot een compact deeg. Rol het deeg uit   op een bakplaat met bakpapier. Bak het deeg in 60 minuten in het midden van de oven, op 160°C. Snij intussen de gewassen groenten in dunne reepjes en blancheer deze in bouillon. Giet de groenten goed af en verdeel ze met de kruiden over het voorgebakken deeg.

Bereidingswijze glazuur
Mix de frumo met het water tot het schuimt en breng op smaak met wat kruiden. Giet het glazuur over het deeg en bak het nogmaals op 165°C in de oven, 15 tot 20 minuten.

Voorjaarsvariatie:
Maak het deeg voor de groentekoek. Verdeel na 30 tot 40 minuten het glazuur over het deeg. Bak het geheel 15 tot 20 minuten in de oven op 165°C. Verdeel tot besluit wat verse, gekookte asperges over de groentekoek.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2009 - 2018 VP3 WEBSHOP | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel